mandag 29. september 2008

Mer pepperkaker

Her i huset har det vært pepperkaker på menyen i helgen. Og de er ikke spiselige! Men pepperkakestempler! Jeg har laget 2 pepperkakekort i tillegg til peppekakekorthuset fra forrige post. Ett av kortene er nok et bidrag til SUKKERSØTT utfordringen. Jeg har utfordret meg selv med å lage et papperkakekort som ikke var i typiske pepperkakefarger! Og det ble med vanillakartong og det nydelige snøkrystallpapiret fra 3ndyPapir.

Bidrag til Sukkersøtt. Jeg er litt usikker på om den lille bretten i hjørnet blir godkjent som den 2. bretten , men ellers har jeg alt som utfordringen ber om: bånd, bling og snøkrystaller. Snøkrystallen bak bretten er skjært ut fra Cricut og pyntet med Stickles Frost Lace. Den store snøkrystallen bak pepperkakehuset er en del av mønsterpapiret (3ndyPapir), men den er markert med Stickles Frost Lace. Pepperkakeoppskriften er rammet inn med RicRac bånd. Pepperkakene er pyntet med Stickles Frost Lace (det vises dårlig på bildet, men er mer synlig i virkeligheten). Alle stemplene fra www.kreativhobby.no - stemplet med StazOn Timber Brown.
Et typisk pepperkakekort i bruntoner. Det lysebrune papiret er fra 3ndyPapir og snøkrystallpapiret er fra fjorårets kolleksjon fra MyMindsEye. Alle stemplene fra www.kreativhobby.no - stemplet med StazOn Timber Brown.

lørdag 27. september 2008

Pepperkakehuskort.....

Et langt ord, PEPPERKAKEHUSKORT, men det er det dette skal forestille :-)
Jeg var innom og så på ukens utfordring på SUKKERSØTT, som hadde følgende krav:
  • kortet/prosjektet skal ha minst 2 bretter
  • en eller flere snøkrystaller
  • bånd og bling
  • det skal komme tydelig frem at det er et julekort/prosjekt

Ettersom jeg allerede hadde stemplet opp pepperkaker, tenkte jeg at jeg skulle surfe videre.... Bling og snøkrystaller var ikke det jeg hadde tenkt å ha på kortet, men det er kanskje derfor det heter utfordring.... å tenke noe nytt! Jeg fant ut at med 2 bretter hadde jeg et "hus" - og så ble det jammen meg både bling og snøkrystaller - til og med bånd! Liquid Pearl er brukt som "snø" på pipen og glasur på pepperkakemannen.

onsdag 17. september 2008

Vintage i blått

Endelig har jeg fått brukt dette stempelet!
Det er litt spesielt for meg, siden det er basert på et maleri jeg malte for ca 25 år siden!! (Jeg begynner å visst å bli gammel). Damen ble da malt i sort akvarell. Stempelet laget jeg nå i 2008, som en collage satt sammen av flere motiv. Så her det det litt gammelt og nytt, maling for hånd og bearbeiding på PC til collage.

Selve motivet har jeg stemplet på en bakgrunn som er laget med alkoholblekk på glossykartong - fargene var en miks av brun og hvit. Mønsterpapiret er fra K&Company. Ellers er det stæsjet med blonder, ric rac bånd, magic Mesh og blonder med glitterlim.



Her er kopi av maleriet jeg malte på begynnelsen av 1980 tallet - når jeg var ca 16 år...

mandag 15. september 2008

Årets første julekort...

I løpet av helgen byttet jeg bort de sterke fargene med lyse pasteller. Og det ble det utrolig nok julekort av!

De nye arkene til 3ndy papir er utrolig lekre og det ene passet perfekt til ukens skisse på SUKKERSØTT.

Arket gir motivet, i tillegg ar jeg stemplet et rundt julestempel. Bånd fra Making Memories og glitterhjerte fra Melissa Frances. Hele motivet er rammet inn med hvitt glitter. I tillegg har jeg brukt glitterlim mange steder på englens kjole og vinger.

Stempel fra www.kreativhobby.no

søndag 14. september 2008

Fargerikt med StazOn

Jeg har laget 2 fargesterke kort. Bakgrunnene er laget med StazOn - samme teknikk som beskrevet i tråden under (ATC). Begge bakgrunnenen laget jeg før sommeren, men først nå har jeg klart å gjøre dem om til kort! Ettersom bakgrunnene er så flotte i seg selv, har jeg valgt å ikke stæsje for mye på disse kortene.

På dette kortet har jeg brukt vennskapsstempel fra Kreativ Hobby. Grungeboard som er svertet sorte med StazOn og sort penn. Blomstene har blitt svertet med sort StazOn. Litt tyll og noen raindrops har også fått plass på kortet!


Her har jeg brukt Narr stempel og drodlestempel fra Kreativ Hobby.
Ellers har jeg bare brukt Stickles - glitterlim og laget prikker rundt motivet og på drodlene. Et kort helt uten 3-d effekter. Det er sjelden kost hos meg!

lørdag 13. september 2008

ATC med StazOn bakgrunn....

Tid for noen ATC'er. Og hva er vel ikke bedre å bruke enn noen rester.... Jeg laget for en stund siden noen bakgrunner med Stazon som skulle vært brukt på kort. Men så stemplet jeg feil - og ed kunne ikke lenger brukes.... Men jeg syntes fargene var så fine så jeg kastet dem ikke. Istedet har de nå blitt til 4 stk ATC'er. Resten av papiret er også hentet fra restekassen!

StazON bakgrunnen er laget slik:
Bruk glossy kartong og flere farger med StazOn. Påfør blekk på en Ink Blending tool og dabb raskt... bytt farger og dabb så fargene flyter litt i hverandre og dekker arket. Det blir blanke og fargerike bakgrunner.... og det er kjempegøy å leke med farger!



Alle stemplene er fra Kreativ Hobby.


Ønsker du å lage ATC'er og være med i trekning av flott premie? Da bør du ta en tur innom bloggen til Kreativ Hobby....

søndag 7. september 2008

Album til konfirmanten

De siste dagene før konfirmasjonen var det hardkjør i scrappekroken. På grunn av tidspress ble det hurtigscrapping og hele 12 sider så "dagens lys" i løpet av 3 kvelder. Jeg er normalt fornøyd med å bli ferdig med 1 LO i løpet av kveldene, så her måtte jeg virkelig være streng med meg selv - ta raske avgjørelser (noe som jeg ikke synes er enkelt) og begrense stæsjet. For jeg måtte bli ferdig før jeg skulle gi bort albumet! 7 sider var laget før sommeren, så til sammen ble det et 19 siders album som ble gitt bort. I tillegg skal jeg scrappe et par sider fra selve konfirmasjonen også .... men det får bli litt senere.









En bok til konfirmanten

Min nevø har nettopp vært konfirmant. I tillegg til et album, har jeg laget denne lille boken med visdomsord til han. Den er 4x4 tommer og er fylt med tekststempler fra Kreativ Hobby - stempler jeg selv har skrevet/laget. Papiret som er brukt er fra en gammel kolleksjon fra Adornit Carolees Creations - og jeg tror jeg aldri blir lei av denne serien i brunt og lyseblått. Boken er bundet sammen med vokset bomullstråd som er skjult med pyntebånd. Pengegaven ble det plass til i lommen på førstesiden. Konfirmanten ble heldigvis glad for både boken og albumet (og pengene:-) - det samme ble foreldrene. Jeg har også fått klar beskjed om at mine andre tante-unger forventer seg tilsvarende når de skal konfirmeres - så de neste 3 årene blir det 1 album i året :-) Men så lenge de setter pris på det er det veldig hyggelig å kunne gi noe så personlig.






torsdag 4. september 2008

Bordkort til konfirmant

Til helgen skal min nevø konfirmere seg, og bordkortene er nå klare. Det å være tante med scrappebutikk forplikter, så det har vært mye forberedelser også for meg som er tante! Jeg har tidligere laget invitasjonene, med hjelp fra konfirmantens søster :-). I tillegg har jeg nå laget 3 kort til konfirmanten - 1 som min mamma skal gi bort og 1 som min tante skal gi bort og til slutt en hel liten bok full av visdom fra min familie. I tillegg har jeg laget album - dvs... jeg er fremdeles ikke ferdig med alle sidene - så nå har jeg satt inn turbo'n så jeg rekker å bli ferdig med alt. Jeg skal ta bilder av alt, men venter på å legge ut resten til etter at konfirmasjonen er
over.... så får konfirmanten se det først!

28 bordkort er laget. De er laget av en lang remse som festes sammen med borrelås bak fotballen. På den måten passer de helt sikkert rundt ethvert stetteglass! Konfirmanten har selv valgt både papir og type bordkort, samt at han ønsket fotballtema.... så da håper jeg han blir fornøyd.

mandag 1. september 2008

Enda mer vintage....

Jeg gir meg ikke... her er nok et vintage kort. Denne gangen med lekre jordfarger. Mønsterarket er igjen fra K&Company (de har utrolig mye lekkert som passer til Vintage). Dette arket har swirler med gullglitter - rålekkert. Brads'ene i blomstene er velvet brads fra Making Memories som er svertet med Fluid Chalk Chestnut Roan. Denne fargen er også brukt til å sverte papirkanter og hjertekanten. Hjertet er grungeboard som er malt med dabbermaling.